Nie będziemy stali na czerwonym?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIETRO1973
    Ambiente
    • 2008
    • 240

I tutaj się pomyliłeś, bo czasem inne salony np.opla pośredniczą w sprzedaży innych marek, sam się z tym raz spotkałem, ale to chyba wyjątki.

Jazda do Krakowa mi się nie uśmiecha, a z tego co wiem w Gdańsku, czy Poznaniu niewiele taniej, jeśli jednak różnica przekroczy 2,5 tys. zł to się poważnie zastanowię.

Z tego czy czytam część z was kupowała samochody w salonach na odległość. Jak się mają sprawy formalne. Kiedy się płaci zaliczkę, kiedy resztę kwoty i na podstawie jakiej faktury rejestrują auto? Czy jest może o tym jakiś temat lub jakaś strona, bo znalazłem tylko szczątkowe informacje?

//napisałem do Danielcia pytanie odnośnie ceny za interesującą mnie konfigurację... czekam...
    przed Virusem
    to wina ROGALA
    http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Już niedługo jazda po miastach z dużą ilością sygnalizacji świetlnej nie będzie taką udręka, a kolejne skrzyżowania będziemy pokonywać dzięki "zielonej fali". Tak pokrótce można wywnioskować przyglądając się nowemu wynalazkowi Audi.

Niemiecki producent poświęcił ostatnie dwa lata na rozwinięcie projektu o nazwie "Travolution", który niedawno był testowany na ulicach rodzimego Ingolstadt. Projekt, w który zainwestowano przeszło milion euro został zaprojektowany aby ulepszyć przepływ ruchu na miejskich ulicach. Między samochodem, a sygnalizacją świetlną dojdzie do bezprzewodowej wymiany informacji, dzięki czemu kierowca będzie wiedział z jaką prędkością dojechać do następnych świateł, aby nie zatrzymywać się na czerwonym świetle, a tym samym redukować bieg, hamować i następnie ponownie się rozpędzać, co nie wpływa pozytywnie na ekonomikę jazdy.

System o nazwie Travolution był testowany na 46 skrzyżowaniach niemieckiego miasta. W modelach A5 oraz A6 zamontowano specjalne moduły, które komunikując się z sygnalizacją wyświetlały na desce rozdzielczej informacje potrzebne kierowcy. Pierwsze testy przebiegły jak dotąd pomyślnie. W kolejną fazę będzie zaangażowanych 20 samochodów oraz większa ilość skrzyżowań.

źródło:

BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Thundi
      L&K
      • 2005
      • 1157

Mały update:
      liczba skrzyżowań będzie większa o 50 oraz cały projekt do tej pory kosztował 1.2 miliona Euro.
      oraz skromniutki update zdjęć:
      Załączone pliki
      O ortografie dba FF.
      Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
      http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

I tak sobie myślałem o tym "wynalazku" i doszedłem do wniosku, że zdecydowanie prościej, taniej i dostępniej dla wszystkich byłoby, gdyby (tak jak dawniej w Krakowie) wyświetlały się tablice z informacją z jaką prędkością trzeba jechać, żeby natrafić na następnych światłach na zielone. Zupełnie nie rozumiem dlaczego to zlikwidowali.
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• stysiek
          Rider
          • 2007
          • 537

Zamieszczone przez shado
          I tak sobie myślałem o tym "wynalazku" i doszedłem do wniosku, że zdecydowanie prościej, taniej i dostępniej dla wszystkich byłoby, gdyby (tak jak dawniej w Krakowie) wyświetlały się tablice z informacją z jaką prędkością trzeba jechać, żeby natrafić na następnych światłach na zielone
          ale wtedy OOOO nie mogłoby napisać że wprowadziło coś innowacyjnego.
          a po drugie, to działa cały czas, i koryguje wskazywaną prędkość zależnie od danej prędkości samochodu
          ale i tak pomysł dość kiepski, bo po co to

Komentarz

Pracuję...